- ჩინური ჯიში (Thea sinensis sinensis): ჩინური, იაპონური, ქართული და ა.შ.
- ასამური ჯიში (Thea sinensis assamica): ინდური, ცეილონური და ა.შ.
- კამბოჯური ჯიში, რომელიც წარმოადგენს ჰიბრიდს.
ჩაის წარმოება
- ღნობა 32-40 გრადუსზე რომლის შედეგად ფოთლის ტენიანიბა 75–78% დან დაიყვანება 60–62%–მდე.
- გრეხა, რომლის შედეგად იშლება ფოთლის უჯრედები დაახლოებით 80–დან 85%–მდე.
- ფერმენტირება
- გამოშრობა 90-95 გრადუსზე
- გამდიდრება (დაარისხება)
- დაფასოება
- შეფუთვა
No comments:
Post a Comment